arama


Köpek Bakıcılığı Yaparak Para Kazanma

köpek bakıcılığı yaparak para kazanma
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Hümeyra Kaddar Hümeyra Kaddar

Köpek bakıcılığı yaparak para kazanma yollarını öğrenmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz demektir. Çünkü bu yazımız da sizlere; köpek gezdirerek para kazanma yollarını, nasıl bu işi yapabileceğinizi ve bu işi yapabilmek için nelere ihtiyacınız olduğunu aktaracağız.

köpek bakıcılığı yaparak para kazanmak

Köpekler en sevimli dostlarımızdır. Onların bizlere olan sonsuz sevgisiyle hem yalnızlığımızdan kurtuluyoruz hem de merhametleriyle bizleri sarıp sarmalıyorlar. Köpeklerin cana yakın oluşu da bizleri en çok onlara çeken özelliklerinden birisi olsa gerek… Onların o güzel bakışlarının ardında ne güzellikler gizli, nasıl bir sonsuz sevgi hakim bir bilseniz…

Fakat, sevimli dostlarımızı bazı zamanlar ilgisiz bırakmak zorunda kalabiliyoruz, ya işlere koşturuyor ya da yoğun geçen hayatımızın içerisinde unutup gidiyoruz. İşte böyle zamanlarda köpek sahipleri, köpekleri ile ilgilenecek ve onları gezdirerek farklı aktiviteler yaptıracak bakıcılara ihtiyaç duyuyorlar.

Köpek bakıcısı arayan köpek sahiplerinin en çok dikkat ettiği mesele, güvenilir birini bulmaktır. Çünkü köpek bakıcılığı bir çocuğa bakmak kadar hassas bir mevzudur. Peki, köpek bakıcısı nedir, gelin bu konuya değinelim.

Köpek Bakıcılığı Nedir?

köpek bakıcılığı nedir

Köpek bakıcısı; bakımını üstlendiği köpeğin, hal ve tavırlarından ne anlatmak istediğini iyi anlayan, belirli zamanlarda bakımını üstlendiği, köpeği dışarı çıkarıp onunla vakit geçiren, köpek sahibinin isteklerini yerine geriten kişilere köpek bakıcısı denir.

Köpek Bakıcısına Neden İhtiyaç Duyulur?

köpek bakıcısına neden ihtiyaç duyulur

Sizlere kendi abimin köpeğinden örnek vermek istiyorum. Adı “Çarşaf” ve daha 2 yaşını bile doldurmadı. Abim yoğun iş hayatına sahip olduğu için ne yazık ki Çarşaf ile ancak akşamları vakit geçirebiliyor, hal böyle olunca da Çarşaf’ın isteklerini yerine getirecek tatlı mı tatlı ve hayvanlara karşı merhameti yüksek bir bakıcıya ihtiyaç duyuyordu. Çarşaf, başlarda abimin yoğun çalışma hayatına ayak uyduramadığı için depresyona girdi ve uzun bir süre havlamamaya başladı, yemek yemiyordu ve ciddi bir şekilde de zayıflamıştı.

Başlarda bu sorunu çözmek için yanına bir arkadaş almayı düşündük ve düşüncemizi de gerçekleştirdik. Aynı cinse sahip “Jessie” adında küçük bir dostumuz daha oldu. Dediğim gibi, eğer yanına arkadaş alırsak bu sorunun çözüleceğini sanıyorduk fakat işler pekte beklediğimiz gibi ilerlemedi ve bu sefer iki köpeğimizde depresyona girdi ve abim de bu durumda gerçekten ciddi bunalıma girmişti. Bizden uzak bir şehirde yaşadığı için ne yazık ki biz ilgilenmiyorduk, sadece abime tavsiyelerde bulunabiliyorduk.

Abim bu konuda veterinere başvurduğunda kendisine, köpeklerinin bakımını üstelenecek bir köpek bakıcısı tutabileceğini söyledi. Daha o zamanlar yeni yeni hakim olduğumuz bu konuya abim başlarda pek güvenemedi. Ama ciddi araştırmalar ve veterinerin tavsiyesiyle bir köpek bakıcısı tuttuk. Zamanla Çarşaf ve Jessie, kendine olan güvenlerini yeniden geri kazandılar.

Uzun lafın kısası, köpekler de bizler gibi duyguları olan varlıklardır. Onların da sevgiye ve değerli hissedilmeye ihtiyaçları vardır. O yüzden köpek bakıcıları; sahiplerinin vakit ayıramayıp köpekleriyle ilgilenemediği zamanlarda, köpeklerle vakit geçirerek onların özel ihtiyaçlarını karşılayan kişilerdir.

Köpek Bakıcısının Görevleri

köpek bakıcısının görevleri

Öncelikle belirtmek istiyorum her köpeğin farklı huyları vardır ve buna göre sahiplerinin istekleri de farklılık gösterebilir. Ama belli başlı görevleri maddeler halinde sizler için sıralayabiliriz.

Kedi bakıcılığı yaparak para kazanmak ister misiniz: Kedi Bakıcılığı Yaparak Para Kazanma

1- Yemek Yeme İhtiyaçlarını Gidermek

yemek yeme ihtiyaçlarını karşılamak

Köpek bakıcılarının en temel görevlerinden biri olan, köpeklerin yemek yeme ihtiyaçlarını gidermektir. Köpek sahibi sizlere, köpeğinin mamasını yiyeceği saatleri ayarlayarak sizden bu saatlere uymanızı bekleyebilirler ya da köpeğin mama kabı boşaldıkça doldurmanızı isteyebilirler.

2- Tuvalet İhtiyaçlarını Gidermek

tuvalet ihtiyaçlarını gidemek

Köpekler, kediler gibi kumu olan ve belirli bir yere tuvaletlerini yapabilen hayvanlar değillerdir. O yüzden belirli vakitlerde bakımını üstlendiğiniz köpeği dışarı çıkararak tuvalet ihtiyacını gidermeniz gerekecektir.

3- Oyunlar Oynamak

oyunlar oynamak

Köpekleri tanımanın ve onlarla aranızda bağ kurabilmenin en saf halidir oyunlar oynamak…

Bakımını üstlendiğiniz köpek ile evde bir oyun alanı belirleyebilir –oyun alanı varsa buna hiç gerek yok- ve orada günün belirli saatlerinde ya da bakımını üstlendiğiniz sevimli dostumuz ne zaman oyun oynamak isterse, oyuncaklarıyla oyunlar oynayabilirsiniz. Başka bir alternatif olarak, dışarı çıkabilir ve dışarıda oynayabileceğiniz oyunlar tercih edebilirsiniz.

4- Dışarıda Gezmek

dışarıda gezdirmek

Bakımınızı üstlendiğiniz köpeği, sahibinin haberinin olması şartıyla dışarı çıkarabilir ve onunla keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Hem dışarıda gezmek, köpeğin sağlığı açısından oldukça yararlı olacaktır. Çünkü zaten gün boyu evde vakit geçirdiğinden harekete ve enerjisini atmaya ihtiyaç duyacaktır. Bunun için köpeklere özel oyun alanları ve host evleri bulunmaktadır. Sahibiyle konuşabilir ve bu tarz oyun yerlerine bakımını üstlendiğiniz sevimli dostunuzu götürebilirsiniz.

5- Tüylerini Taramak

tüylerini taramak

İnanın bana tarağı elinize aldığınız anda yere yatarak sizi bekliyor olacak. Çünkü köpekler taranmaya ve sevilmeye bayılırlar. Size kendini sevdirmenin birçok yolunu bulmaya çalışırlar ve siz tarağı elinize alır almaz etrafınızda dönmeye başlayacağından emin olabilirsiniz.

6- Banyo Ettirmek

banyo ettirmek

Köpekler suya bayılan hayvanlardır. Özellikle de sıcak günlerde serinlemek için suyun altına girebilmeyi ve ıslanmayı beklerler. Eğer köpek sahibi size belirli günler verdiyse bu günlerde sevimli dostunuzu banyo ettirebilirsiniz. Ya da bir yaramazlık yapıp çamurlara battıysa, banyo şart olmuş demektir, bu da aklınızda bulunsun.

7- Veterinere Götürmek

veterinere götürmek

Bizler hasta olduğumuzda nasıl doktora gidiyorsak ya da rutin kontrollerimizi yaptırıyorsak, sevimli dostlarımız da hasta olduğunda veterinere gitme ihtiyacında bulunabiliyor. Özellikle de aşı zamanlarını düzenli bir şekilde takip etmek ve veterinere götürmeniz gerekecektir.

8- İlaçlarının Verilmesi

köpek ilaçları

Hasta olduğumuz zamanlarda nasıl doktor bizlere ilaç yazıyorsa aynı şekilde köpeklerde hastalandığı zaman, veterinerin verdiği ilaçları almak ve köpeğe bu ilaçları içirmek sizin göreviniz olacak. Doktor takibini önemli bir şekilde yapmanız da köpek sahibi tarafından sizden özellikle istenecek görevler arasındadır.

Köpek Bakıcılığı Yaparak Ne Kadar Para Kazanabilirim?

köpek bakıcılığı yaparak para kazanmak

Bu tamamen köpek sahibi ile sizin aranızdaki bir olaydır. Eğer köpeğe bakmanız gereken saat bir saat gibi kısa bir süreyse günlük 100 lira civarında bir bütçe alımınız olacaktır. Fakat günün 8 saatini hatta bazen tüm gününüzü birlikte geçireceksiniz işte o zaman işler biraz değişmekte ve fiyat bayağı bir artmaktadır. Bu işi yaparak ayda 5.000 liranın üzerinde alan insanlar olduğunu unutmamanızda fayda var.

Çocuk bakıcılığı yaparak para kazanmak ister misiniz: Çocuk Bakıcılığı Yaparak Para Kazanma

Evet, köpek bakıcılığı yaparak para kazanma yollarını anlattığımız yazımızın sonuna geldik. Ama sizlere ufak bir not düşmek istiyorum, köpek bakıcılığını sadece gelir elde etmek için yapmamaya özellikle önem göstermenizde fayda var. Çünkü hayvanları döven ve onlara eziyetler eden insanların sayısı gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bu sebepten dolayı, onları ne kadar çok sever ve dünyaya hayvan sevgisini ne kadar aşılayabilirsek bizim kardır. Unutmayalım ki bizim canımız kadar kıymetlidir onların canları da ve canlı olan her varlığında…

Sevimli patilerin dostluğunda, hoşça kalın…

Köpek gezdirmek ile alakalı eğitici bir videoyu da sizlere bırakıyorum, keyifli seyirler…

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI