arama


Tesisat İşi Yaparak Para Kazanma, Becerinizi Paraya Dönüştürün

Tesisat 2
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • neisyapsam neisyapsam

Tesisat işi yaparak ek gelir elde etme, iş akışınızı bozmadan, ek olarak yapabileceğiniz ve kazanca dönüştürebileceğiniz işlerden biridir.

Sadece biraz marifet biraz da tecrübe gerektiren bu iş sayesinde gayet güzel bir kazanç elde edebilirsiniz. Peki, tesisat işi için ne kadar tecrübe gerekir, ek olarak tesisat işi nasıl yapılır? Tüm detayları bu yazımızda sizlere sunacağız.

Sıhhi Tesisat, Elektrik Tesisatı Yaparak Para Kazanma

Tesisat işi yaparak para kazanma

Evinizdeki muslukların değişmesi gerektiğinde kendiniz mi değiştirirsiniz yoksa usta mı çağırırsınız? Ya kalorifer petekleri su sızdırırsa, değişmesi gerekirse kendiniz değiştirebilir misiniz?

Birçok insan ustalık gerektiren tesisat işlerini kendileri yapmayı sever. Bozulan bir musluğu önce değiştirmeye çalışır sonra başaramazsa usta çağırmak zorunda kalır. Zaten herhangi bir ustalığı olmadığı halde tesisat İşi yapmaya çalışan birçok insan uzun süre uğraştıktan sonra sonunda usta çağırmaya ikna olur.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi insanlar tamircilere para vermemek için evinde tesisat işlerini öncelikle kendileri yapmaya çalışır. Çünkü çok basit bir işlem için dahi tesisatçı çağırdığımızda bazen çok fazla para alırlar bizde. Onun için insanlar kendi işlerini kendileri yapmaya çalışır.

Dışarıdan bakıldığında çok kolay görünen tesisat işi aslında o kadar da kolay bir iş değildir. Daha doğrusu sıfır bilgiyle yapılabilecek bir iş değildir. O yüzden tecrübesiz bir şekilde evde tesisat İşi yapmaya çalışanların pek de başarılı olma ihtimalleri yok.

Tesisat İşi Yaparak Para Kazanma

Öncelikle el becerisi konusunda kendinize güveniyorsanız ve evinizdeki tüm tesisat işlerini sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsanız bu işten kolayca para kazanabilirsiniz. Şayet yukarıda belirttiğimiz gibi bu işlere çok meraklı olduğunuz halde pek başaramıyorsanız.

Bir tesisatçıdan yardım alarak veya tesisatta kullanılan malzemelerden alarak evde birleştirmeye çalışın. Sadece alıştırma yapacağınız için evinize herhangi bir zarar vermiş olmazsınız. Gayret ederseniz çok kısa sürede musluk söküp takmayı, tıkanmış lavaboları açmayı hatta kalorifer peteği takmayı da çok rahatça öğrenebilirsiniz. Çevrenizde bu işi yaptığınızı duyan birilerinin olması, gelir elde etmek için güzel bir reklam çalışması olur. Peki, ama tesisat işi yaptığımı insanlar nereden bilecekler?

Mahallenizde ortalama 200 kadar apartmanın olduğunu düşünün. Bu iş için ufak bir sermaye ayırmanız yeterli olacaktır. Mesela önce kendi apartmanınızdan başlayabilirsiniz.

Kapılara asacağınız magnetler, sizin reklam alanınız olacak. İnsanlar buradan size ulaşarak isteklerini söyleyecekler, siz de onlara uygun olduğunuz bir vakti söyleyeceksiniz ve uygun görülürse tesisat işini almış olacaksınız. Tabi tesisat işi sadece musluk değiştirme ile sınırlı değil.

Aynı zamanda priz değiştirme ya da kapı kolu değiştirme gibi işlerde de kendinize güveniyorsanız, bu tip işler de sürekli ihtiyaç duyulan alanlar olduğu için yine para kazanabileceğiniz bir alana dönüşebilir.

İşinizi öğrendikten sonra bu işi yaptığınızı Çevrenizdeki insanlara söylemeniz yeterli olacaktır. Evdeki musluk sıkıntıları, tıkalı lavabolar sorunu çok fazla olduğundan sürekli bulabileceğiniz bir iştir.

Çevrenizdeki insanlar sizin işi yaptığına ikna olduktan sonra onların tüm işlerinde sizi çağırmaları için işinizi güzel yapmanız gerekir. Bir de bir tesisatçıya verilen ücretin çok aşağısında bu işi yapmanız gerekir. Zaten fiyatı uygun tuttuğunuz kazancınız daha fazla olacaktır. Basit bir musluk değişikliği için dahi usta çağırdığında 350 TL gibi bir ücret alırlar sizden. İnsanların sizi tercih etmesi için fiyatlarınız muhakkak uygun olsun. Unutmadan tesisat işleri şakaya gelmez. Onun için insanlar sizi çağırdığında mümkün olan en kısa sürede olaya müdahale edin.

Tesisat işini öğrenmek zor mudur?

Aslında her işin kolay ve zor yönleri mutlaka vardır. Tesisat işinin de öyle… Mesela daha önce hiç musluk değiştirmedi iseniz çok zor bir iş gibi gelebilir ama bir iki denemeden sonra gayet kolay olduğunu göreceksiniz. Sadece ihtiyacınız olan birkaç malzeme olacak, bunları temin ederseniz başkalarının işini de kolaylıkla yapabilirsiniz ama bazen çok zor işler çıkabiliyor, bunlara hazırlıklı olmanız ve gerekli malzemelere sahip olmanız gerektiğini unutmayın.

Mesela bir vana değiştirmeye kalkıştığınızda borunun eski olması, kırılmasına neden olabilir. Bu durumda yapmanız gereken kırık olan parçayı çıkarmak olacaktır. Bunun için bazen çok komik şeyler de söylenebiliyor.

Duvarın yıkılması ya da derin bir işçilik gerektirdiği söylenebiliyor. Ama aslında bu işin püf noktası vardır. Kırık olan parçayı çıkarmak için alet ve edevatınız varsa kesinlikle duvar kırma gibi işlemlere girmenize gerek kalmadan basit bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Ya da priz değiştirirken karşınıza çıkacak bazı sorunların ne şekilde çözüldüğü hakkında bilgi edinirseniz yine çok fazla uğraşmanıza gerek kalmadan işi halledebilirsiniz. Yani işin sırrı, işin tekniğini bilmekten geçiyor. Bu konuda kendinize güveniyorsanız tesisat işi yaparak ek gelir elde edebilirsiniz.

Tesisat işi için gerekli malzemeler nelerdir?

Tesisat işi yapabilmek için gerekli tüm malzemelerin size ait olması gerekir. Başkasının malzemelerle iş yapmaya kalkışırsanız acil durumda malzemeyi bulamadığınız işi kaybedersiniz. Öncelikle büyük bir takım malzemesi alın kendinize. Çantanızın içine her türlü boruyu açabilecek su anahtarlarını koyun. Çantanızın gerekli ufak tefek alet edevatla birlikte birde tesisat malzemesi alıp oradan da kar edebilirsiniz.

Bunlara ek olarak elektrik tesisatı hizmeti veriyorsanız yine bununla ilgili malzemelerin elinizde hazır bulunması gerekir. Mesela elinizde prizin bulunması, kontrol kaleminin olması, pense, izole bant gibi sürekli ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin hazır bulunması önemlidir.

Yine bu malzemeler için de başkasından emanet malzeme edinmek yerine kendi malzemelerinizi oluşturun ve çantanızda hazır bulundurun. Bu durumda iş yaparken karşınızdaki insana karşı mahcup olmazsınız ve işinizi de doğru şekilde yapmış olursunuz.

Tesisat işi yaparak ne kadar kazanılır?

İlk bakışta bu işten çok para kazanılmayacağı gibi bir izlenime kapılabilirsiniz. Ama basite alınacak rakamlar olmadığını işe başladığınızda görürsünüz. Günümüzde bir prizin değiştirilmesi için bile 350 TL’den aşağı el emeği istenmiyor bunun yanında prizi ucuza mal ettiğinizde kazancınız da haliyle daha da yükselmiş olacak. Sadece toptancınızı iyi seçmeniz, malzemelerinizin kaliteli olmasına dikkat etmeniz, yüksek kazanç elde etmenize yardımcı olacaktır.

Su tesisatı ya da elektrik tesisatı için istenen el emeği ücretleri farklıdır. Piyasa oluşturmak için başlarda fiyatlarınızı esnek tutarsanız ve insanlara kolaylık sağlarsanız bu alanda kendinizi daha başarılı bir şekilde tanıtabilir ve reklam yapmanıza gerek kalmadan referanslarınız sayesinde işinizi yürütebilirsiniz. Günlük bir iş bile aldığınızı düşünürseniz ve iş başına 350 TL gibi bir rakam isterseniz aylık kazancınız 15000 TL civarında olur. Tabi yapacağınız işin büyüklüğüne göre kazancınız da artar.

Tesisat işi yaparak ek gelir elde etme fikri, ne iş yapsam ekibi olarak sizlere sunabileceğimiz en güzel fikirlerden biridir. Bunun haricinde farklı alanlarda kendinizi geliştirerek para kazanmak isterseniz sitemizin diğer yazılarını inceleyerek daha net bilgilere ulaşabilirsiniz. Para kazanmak isteyene iş çok, iş yapmak isteyene para çok…

Tesisat işi yaparak para kazanmak, hem ek gelir sağlamak isteyenler için hem de sadece bu alanda hizmet vermek isteyenler için önerilebilecek en güzel işlerden biridir.

Tesisat işi yapmak için bir web sitenizin olması daha fazla avantaj sağlayacaktır. Sitenizde yerel SEO çalışması yaparak daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz. SEO hizmeti almak için tıklayın.

Anketörlük Yaparak Para KazanmaÖzel Ders Vererek Para Kazanma

SSS

Tesisatçı ne yapar?

Tesisatçı, su tesisatı, elektrik tesisatı, ısıtma ve soğutma sistemleri gibi bina içi sistemleri kurar, tamir eder ve bakımını yapar.

Tesisatçı olmak için hangi eğitim gereklidir?

Genellikle tesisatçı olmak için mesleki eğitim veya çıraklık programlarına katılmak gereklidir. İlgili kurslar veya teknik okullar bu konuda yardımcı olur.

Tesisat işi yaparak ne kadar para kazanabilirim?

Kazanç, deneyime, uzmanlığa ve yerel pazar koşullarına bağlı olarak değişir. Başlangıçta daha düşük kazançlarla başlayabilir, ancak tecrübe kazandıkça geliriniz artabilir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

  • Erol albay
    2 sene önce

    Tesisat işlerinizi düzgün bir işçilik ile 7 24 yapmaya hazırım

    5
    yorum beğen