arama


Evde Turşu Yapıp Satarak Gelir Elde Etmek

turşu
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • neisyapsam neisyapsam

Herkesin kendine göre ihtiyaçları vardır ve ekonominin dar boğaza girdiği bugünlerde herkesin ek gelire bir şekilde ihtiyacı oluyor. Peki, ek gelir elde etmek için yapılabilecek işler nelerdir? Ne iş yapsam olarak bu konuda sizlere sürekli farklı fikirler sunmaya devam edeceğiz. Bu yazımızda ise evde turşu yapıp satarak gelir elde etmek hakkında bilgi vereceğiz. Evde turşu nasıl yapılır, nasıl satılır, nerelerde satılır, turşu yaparken nelere dikkat edilmelidir? Gibi tüm soruların cevabını bu yazımızda bulacaksınız.

Sürekli artan ihtiyaçlar karşısında insanlar farklı işlere girmek durumunda kalabiliyorlar. Özellikle de evden iş yaparak para kazanma sanatı (buna sanat dememizin nedeni, evde para kazanmanın püf noktalarının olmasından kaynaklanmaktadır), son dönemlerin en popüler işlerinden biri haline gelmeye başladı. Evde boncuk dizimi, tekstillerde evlere gönderilen işler, evde kutu yapımı gibi popüler işlerin arasında biraz daha uzmanlık gerektiren turşu yaparak para kazanma, kendine güvenenler için ciddi anlamda bir ek gelir getirebilecek işlerden biridir. Hatta bu alanda kendinizi kanıtlamayı başarırsanız eminim ek iş olarak yapmak yerine ana mesleğiniz haline bile getirebilirsiniz. Peki, evde turşu yapıp satarak gelir elde etmek için ne yapılması gerekir, nereden başlamak gerekir, nelere dikkat etmek gerekir?

Evde turşu yapın

Evde turşu nasıl yapılır?

Temelinde tuzlu su ve sirkenin yattığı turşuda kullanılabilecek çok sayıda sebze bulunmaktadır. Hatta bu işte uzmanlaşan kişiler, aklımıza gelmeyen meyvelerden bile turşu yapıyorlar. Mesela elma turşusu ya da adını bile çok nadir durduğunuz kenger turşusu da yapılan turşu çeşitleri arasında yer alıyor. Ancak bunlar arasında en popüler olanı ve kadınların kendi ev ihtiyaçlarını karşılamak adına sık yaptıkları turşularda genellikle domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi sebzeleri kullanırlar.

Turşu, sofraların vazgeçilmez lezzetidir. Özellikle bekleme süresinden sonra hanımların ilk defa kavanozlarını açarken yaşadıkları heyecan başka bir şeyle değişmeyecek kadar değerlidir. Tabi bunu bir de meslek haline getirmek yani evde turşu yapıp satarak para kazanmak isteyenler de yok değil. Hatta bu kişilerin sayısı son dönemlerde artan bir oranda kendini gösteriyor. Hayatımızın neredeyse merkezinde yer alan turşunun nasıl yapıldığını bilmiyorsanız ya da yaptığınız turşularda istediğiniz sonuçları elde edemiyorsanız, şimdi size evde turşu nasıl yapılır, turşu yaparken nelere dikkat edilmelidir gibi incelik gerektiren konular hakkında bilgi vermeye başlayacağız.

Evde turşu yapın

Turşuda malzeme seçimi en önemli konudur

Turşu yapılırken en önemli şey malzeme seçimidir. Kavanozundan seçilecek sebzelere kadar her malzeme özenle seçilmeye dikkat edilmelidir. Özellikle de turşu yapma zamanını doğru şekilde belirlemek, turşunuzun daha lezzetli olmasını sağlamakla birlikte bozulmasını da engelleyecektir. Bu yüzden turşu yapımı için en doğru zaman güz aylarının başlangıcını beklemek daha doğrudur. Havaların serin olması sayesinde bekleme süresinde kavanozlarınız bozulmayacak böylelikle ek gelir elde ederken daha fazla kendinizden emin olmuş olacaksınız.

Kavanozları özenle seçin

Turşu yapımında kullanacağınız sebzeler kadar kavanozlar da önemlidir. Siz, bu işi ek gelir elde etmek için yaptığınız için işin doğrusunu söylemek gerekirse büyük kavanozlar kullanmanız doğru olmaz. Çünkü sizden sipariş edecek kişilerin turşu kullanımı az olabilir veya daha fazla olabilir. Bu yüzden uygun büyüklükte kavanoz seçimi yapmanız çok daha doğru olacaktır.

Evde turşu yapımı için gerekli malzemeler

Kullanacağınız malzemeleri öncesinden belirlemeniz daha doğru olacaktır. Ancak genel olarak biber, patlıcan, domates, salatalık, lahana, havuç gibi turşuluk sebzeler daha sık tercih edilmektedir. Malzemelerinizi hazırladıktan sonra turşu yapımına başlayabilirsiniz.

Gerekli malzemeler:

  • Sirke
  • Su
  • Deniz veya kaya tuzu.

Hazırlanışı:

1 litrelik suya 1 çay bardağı sirke ilave edin, daha sonra 2,5 çorba kaşığı deniz tuzu veya kaya tuzunu ilave edin. (Genellikle turşu yapımında kaya tuzu daha fazla tercih edilir.)

Suyunuzu hazırladıktan sonra sıra sebzelerin dizimi işlemine gelecek. Bu işlemi yaparken hem görsel olarak daha güzel görünmesini sağlamak hem de daha lezzetli bir turşu elde etmek için sebzeleri mümkün olduğunca birbirine yakın mesafelerde dizin.

Turşu kurmak için seçtiğiniz kavanozun temiz olduğundan emin olmanız önemlidir. Eğer bundan emin değilseniz, yeni aldığınız bir kavanoz ise öncelikle sıcak suda kaynatarak iyice sterilize olmasını sağlayın.

Turşunuza daha farklı bir lezzet katmak için ek olarak dereotu, nohut, sarımsak gibi şeyler de koyabilirsiniz. Bu tamamen sizin ve müşterilerinizin damak tadına bağlı olarak değişir. İsterseniz bir bölümünü sade bir bölümünü de söylediğimiz bu malzemeleri kullanarak turşu yapabilirsiniz. Ancak hangi türden yaparsanız yapın kavanozun dibine mutlaka nohut koymayı unutmayın, nohut, turşunuzun daha kısa sürede mayalanmasını sağlar.

Evde turşu yapın

Tüm işlemler bu kadar, turşunuzu hazırladı iseniz onu iyi bir şekilde muhafaza etmeniz gerekecek. Bunun için de ne çok sıcak bir yer ye de çok soğuk bir yere koymamanız önemlidir. Ortalama 1 hafta ile 10 gün içerisinde turşunuz hazır olmuş olacak.

Turşuyu kime satabilirim?

Yukarıda her şeyi uyguladık diyelim, peki, hazırladığımız bu turşuyu nasıl pazarlayacağız, kimlere satacağız ya da nerelerden satabiliriz dediğinizi duyar gibiyim. Hemen detaylara geçerek hazırladığınız turşundan nasıl para kazanacağınız konusunda size fikir vereyim…

Evde turşu yapıp satarak para kazanmak için elbette öncelikle müşteriye ihtiyacınız olacak. Günümüzde bu alanda hizmet veren çok sayıda firma bulunmaktadır. Kendi mahallenizde, semtinizde veya ilçenizde de mutlaka turşu satan, kahvaltılık ürün satan ya da yöresel ürün satan yerler mutlaka vardır. bu yerlerle görüşerek güvenlikleri konusunda emin olduktan sonra hazırladığınız ürünleri satabilirsiniz.

Birinci satış seçeneği bu iken, ikinci olarak eğer bir vergi mükellefi iseniz pazaryerlerinde kendinize ait bir mağaza oluşturarak internet üzerinden de yaptığınız turşuları satabilirsiniz. Ya da kendinize ait yöresel ürün satan bir web sitesi kurarak da yine satışlarınızı yapabilirsiniz. Ama internetten satış yapmayı düşünüyorsanız önem vermeniz gereken konulardan biri kargoların turşu kabul edip etmediklerini öğrenmek olmalıdır. Çünkü bazı kargo şubeleri, sıvı bulunan paketleri kabul etmeyebiliyorlar.

Evde turşu yapın

Çevrenize satabilirsiniz

Büyük şehirde yaşıyorsanız bu konuda biraz daha şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Genellikle kadın ve erkeklerin çalıştıkları ortamlar olduğu için turşu yapmaya pek zaman kalmaz. Bunun için de hazır satılan turşular tercih edilir. Ama turşu sattığınızı çevrenizle paylaştığınızda, insanlar hazır paketli turşuları tercih etmek yerine evde yapılmış, ev yapımı turşu daha çok tercih ederler. Fiyatınızı da uygun şekilde belirlediğinizde, kesinlikle satışlarınız daha yüksek olacak ve bu da ek gelir elde etme konusunda beklentilerinizi en iyi şekilde karşılamanıza yardımcı olacaktır.

Turşuyu muhafaza etmek önemlidir

Yaptığınız turşunun bozulmaması ve uzun süre kullanıma açık kalabilmesi için onu iyi bir şekilde muha

 

 

faza edebilmeniz önemlidir. Özellikle çok sıcak ortamlarda tutmamaya özen göstermeniz ve uygun koşulları oluşturmanız, sezon içerisinde daha fazla turşu satmanızı sağlayacaktır. bu nedenle bu konuya ayrı bir özen göstermenizi öneririz.

 

ilgili içerik Ne İŞ Yapsam
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI