arama


En Çok Kazandıran 15 Meslek

En İlginç Meslekler
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • neisyapsam neisyapsam

En çok kazandıran meslekler, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan bir araştırmaya göre; en prestijli mesleklerden 300’ünün derecesi derlendi. İlk 50’nin kompozisyonuna bakılırsa, bugünün okul mezunları ağırlıklı olarak bir tür yaratıcı meslek almak istemektedir. Meslek sahiplerinin gözünde en iyi görüntü, yalnızca yaratıcı potansiyeli gerçekleştirmenize izin vermekle kalmayıp, aynı zamanda çok fazla talep olmasa bile, kârlı olan (yönetmen, mimar, tasarımcı, video operatörü, tiyatro ve sinema oyuncusu, rehber, restoratör, yapımcı) alanlara yönelmektedir.

 

İş uzmanlarının temin ettiği gibi, yaratıcı mesleklerin değeri ancak yakın gelecekte artacaktır. Teknik meslekler ayrıca, Türk mezunlar arasında da popülerdir olmaya adaylardır. Örneğin; çeşitli üretim alanlarından mühendisler ve teknisyenler vb. gibi meslekler. Ayrıca, birçok meslek sahibinin, bilim alanında çalışmak, bir mikrobiyolog, biyofizikçi, kimyager, biyonik, ekolojist, jeofizikçi ve diğerleri gibi meslekleri seçmesi gerektiği sonucuna varılabilir. Bunların yanı sıra, BT teknolojileri alanında prestijli çalışmalar da gözlemlenmektedir.

 

Not: Bu mesleklerin günümüzde en popülerlerin sıralamasına dahil edildiğini ve 2020 yılına kadar talep göreceğini belirtmekte fayda var.

En Çok Kazandıran Meslek ve Sektörler

En çok kazandıran meslekler, insanlara sorulan sorular ve istatistik kurumlarının yaptığı anketlere göre hazırlanmıştır. Aşağıda yer alan meslek grupları, 2019 yılına ait en çok kazandıran meslek grupları içerisindedir.

 

Doktor: Mesleğin 2020 yılına kadar % 21,1 oranında artacağı tahmin edilmektedir.

 

Bilgisayar Sistemleri Analisti: Bilgisayar sistemleri analitiğini teknik proje yöneticisi olarak düşünün. Genellikle, BT departmanı ile müşteri arasındaki bağlantıdır ve projenin hem bütçesini hem de teknik yönünü etkiler.

 

Veritabanı Yöneticisi: 2020 itibariyle, bilgisayarda depoladığımız tüm içeriği saklamak, düzenlemek, yönetmek ve sorunlarını gidermek için bazı 33.900 yeni yöneticiye ihtiyaç duyulacak, ayrıca bu meslek; geleceğin en önemli meslekleri arasında yer alıyor.

 

Yazılım Geliştirici: Yazılımın tasarım, yapım, test ve desteği ile ilgilenen bu profesyoneller 2020 yılına kadar işleri önemli ölçüde artıracaklar. Çalışma İstatistikleri Bürosu, % 27.6 veya 143.800 yeni iş ilanı artışı öngörüyor.

 

Diş Hijyenisti: Diş hekimliği, dünyada önemli ölçüde hız kazanmış meslek grupları arasında yer alıyor.

 

Rehabilitasyon Terapisinde Uzman: Fiziksel engelli insanlar için bir yapı ve rampa tasarlama mesleği önemli ölçüde yeni meslekler üzerine tercih edilebiliyor.

 

Okul Psikologu: Okul psikologları, danışman, yönetici ve araştırmacı olarak doğrudan sorumluluklarının yanında olan meslek grubudur. Çalışma Bakanlığı, bu meslekte 2020 yılına kadar yaklaşık % 22 oranında bir büyüme öngörüyor.

 

Çevirmen ve Metin Çevirmeni: Konuşulan dil veya yazı dili olsun, çevirmenler paha biçilmez bir beceri kullanırlar. İkinci bir dilde akıcıysanız, karlı, güvenli ve büyüyen bir pozisyonda iş bulabilirsiniz. Çalışma Bakanlığı önümüzdeki yıllarda bu meslekte istihdamda yüzde 42’den fazla artış olacağını öngörüyor.

Makine Mühendisi: Yaratıcı düşünme ve matematiksel meslek grubu olarak bilinen makine mühendisliği, 2022’de en çok tercih edilen meslek olarak tahmin ediliyor.

 

Veteriner Teknoloji Uzmanı veya Teknoloji Uzmanlığı: Veterinerlerin kullandığı hayvan bakım araçlarının yapımını üstlenen meslek grubu olarak biliniyor ve yakın gelecekte önemli ölçüde etkin rol alacağı öngörülüyor.

 

Solunum Terapisti: Solunum terapistliği, son dönemlerin en etkili meslek grupları içerisinde yer alıyor.

 

Tıbbi Sekreter: Doktor veya tıbbi sekreterliği, 2020 yılına kadar en fazla tavsiye edilen meslek kategorisi olarak görülmektedir. Bu oran yaklaşık %36.7 olarak bilinmektedir.

 

Programcı: C ++, Python ve diğer programlama dilleri iddialı bir programcının en önemli özellikleridir. Programcılık son dönemlerde artış gösteren bir diğer meslek sektörüdür.

 

Web Geliştiricisi: Çalışma Bakanlığı’na göre; 2020’de 65.700 civarında yeni web geliştiricisi sertifikası veya diploması dağıtılacak.

 

Ultrason Uzmanı: İstatistik kurumlarına göre; en az artış yaşanan meslek grubu olarak dile getirilmiştir. Fakat, gelecekte en önemli meslek grupları arasında yer almaktadır.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI