arama


2020 Yılında En Popüler Meslekler

  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • neisyapsam neisyapsam

Meslek seçimi yaparken, eğitimi alınan  okula, insanın o  işteki tecrübesi ve yatkınlığına bakılırdı eskiden. Artık meslek seçimi  yaparken dikkat edilen  en  önemli nokta ücret ve çalışma saatleri. Bunun  yanı sıra  o  işte ne kadar  ilerlenile bileceği de önemli. Çünkü orta ve alt  gelirli insanların tümü  bir şekilde  borçlanmış ve ya borçlanma adayı. Teknolojinin gelişmesi eski alışkanlıkların yerine  yeni akımlara dönüşmesi neticesinde artık meslekler de değişmeye başladı. Mesela bundan daha  15 sene öncesine  kadar olmayan teknoloji, bugün yeni iş alanları ve yeni istihdam sahaları getirmeye başladı. Bunu örneklerle açıklayabiliriz. Benim  büyük dedem  bilgi teknolojileri mühendisiydi diyemeyiz mesela. Ve ya babannem çağrı merkezi müşteri temsilcisiydi  de diyemeyiz. Bu yüzden  seçeceğimiz mesleklerde artık çağa ayak uydurmak zorundayız. Bu yüzden gelişen teknoloji ile birlikte yeni nesil iş imkanları da karşımıza  çıkıyor. Bu meslekleri özetle anlatacak olursak;

 

Sosyal medya uzmanları;

 

Sosyal medya  kişisel  kullanıcıların ve  şirketlerin ürün ve ya  hizmetlerini pazarlamada  ve  kurumsal kimlik oluşturmada en  çok kullandıkları dijital pazar konumuna geldi. Bu nedenle bu pazarı  yönetecek sürekli güncel tutacak ve yenilikleri takip edip uygulayacak profesyonel sosyal medya yöneticileri 2020 yılında en  çok tercih edilen çalışan sınıfında  olacak.

 

 

Veri işleme ve analiz uzmanları

 

Günümüzde  şirketler artık dijitalleşme sayesinde  her noktadan veriler  çekmektedir. Bu veriler zengin ve zayıf veriler  olarak ayrılıyor. Bu verileri düzenleyecek analizini yapıp şirketler  için en sade ve verimli iş kaynaklarına dönüştürecek analiz  uzmanları bir adım önde olacaklar.

 

Profesyonel Satışçılar

 

Satış şirketlerin pazarda devam edebilmesi ve hayatta kalabilmesi  için en önemli aksiyondur. Bu nedenle satışçıların donanımı ve profesyonelliği bir şirket  için olmazsa olmazlardandır. Arık ekmek aslanın  midesinden de  geçti. Bu nedenle pazarda fark yaratacak adımları atacak, profesyonelliği ile şirketi  on adım ileriye götürecek  profesyonel satış elemanları daha revaçta olacaktır.

 

Ürün ve grafik tasarımcıları

 

Ürün ve  grafik tasarımcılığı işi son zamanlarda çok  moda  oldu. Ve git gide de sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik daha da revaçta olacak gibi duruyor. Global  çok  uluslu şirketler başta olmak üzere en küçük moda butiğine kadar artık insanlar  sosyal mecraları  kullanmaya başladı. Dijital pazar kullanımı ve neticesinde  ihtiyaç duyulan görsel tasarımlar grafik uzmanlarının ellerinden çıkacak  işlere  bağlı. Ne kadar  kurumsal görünmek istiyorsan o  kadar profesyonel görseller ve çizimler  ön planda  olmalı.

 

İş yeri ve ya yaşam koçluğu

 

Çalışanlar ve  şirket sahipleri  sürekli değişen ve gelişen yaşam koşullarına ayak uydurmakta zorlandığı zamanlarda karar alma ve harekete geçirme mekanizmasında işyeri  koçları devreye giriyor. O sizin alacağınız kararları  başka bir pencereden analiz ederek  uygunluğunu ve sonrasında  almanız gereken  aksiyonları size  bildiriyor.

 

3D Üretim mühendisleri

 

Artık 3D  hayatımızda. Basit  yazıcılar flamentler ve reçinelerle  başlayan yolculuk artık organ üretimine kadar uzanmış durumda. Bu bağlamda artık dünyada 3d üretim mühendislerine de sektör açılmış durumda. Teknoloji ilerledikçe ve yeni projeler ortaya atıldıkça 3d üretim mühendisliği de  prim yapacak mesleklerden biri.

Sanal Para Uzmanı  Bitcoin , Litcoin derken  onlarca sanal para hayatımıza girmiş durumda. Bu yüzden  yaygınlaşan  bu sanal paralar beraberinde  bir iş sektörü olan sanal para uzmanlığını da getirecek durumda. Şu anda  hala istihdam olmasa da  yakında  sanal para uzmanı  olarak bir iş  sektörü karşımıza çıkacak gibi  

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI