arama


Girişimci Olmak

girişimci
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • neisyapsam neisyapsam

Girişimci Olmak

İş ile ilgili en sık duyduğumuz kelimelerden bir tanesi girişimciliktir. Peki girişimcilik nedir? Nasıl girişimci olunur? Girişimci olmak için neler gerekir? Herkes girişimci olabilir mi? Gelin bu sorulara birlikte cevap verelim.

Girişimcilik; Kar amacı ile riski de üstüne alarak yapılan tüm işler girişimciliktir.

Girişimci; Aklındaki fikri tüm riskleri göz önüne alarak hayata geçirmeye çalışan kişiye girişimci denir.

Günümüzde bir çok insan kendi işini kurup hem başka insanların kontrolünden kurtulmak hem de daha iyi bir kazanç elde etme hayali kurar. Çünkü başkalarının işinde çalışmak çoğu zaman insana zor geldiği gibi çoğu zaman da yeterince kazanç getirmez. Her insan kendi işinin patronu olmak ister. Çünkü patron kendisi olunca hem kimsenin baskısı olmayacak, hem kazancı daha iyi olacak hem de istediği arkadaşlarına iş imkanı sağlamış olacaktır.

 

girişimci 1Bir çok insanın belli bir iş kurmak için sermayesi olduğu halde risk almaktan korktuğu için ya da ne iş yapacağına arar veremediği için başkalarının işinde çalışmak zorunda kalır. Girişimcilik ruhu olan kişi ise riskleri de üstüne alarak iş fikirleri üretir ve işini kurmak için çabalar.

Nasıl Girişimci Olurum?

Öncelikle cesur olmanız gerekir. girişimci olmaya karar verdiğinizde yapacağınız işten zarar etme ihtimalini de düşünüp tüm riskleri baştan kabul etmeniz gerekir. Daha sonra yapabileceğiniz iş fikirlerini iyi düşünmeniz gerekir. Girişimci insan işi işi kuracağı toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak en fazla ihtiyaç duyulan konularda girişimde bulunur. Herkesin düşünebildiği sıradan işleri yaparsa kar edemeyeceğini bilir. Bunun için girişimci farklı iş fikirlerini düşünmelidir. Sıradan insanların aklına gelmeyen işleri düşünüp herkesten önce hayata geçirmelidir. Girişimci ne iş yapmaya karar verdikten sonra işini güzel bir şekilde yürütebilmek için gerekli çalışmaları yapmalıdır.

Girişimci olacak kişi öncelikle işini iyi tanımalıdır. Yapacağı işi tüm detaylarıyla bilmelidir. İşin geleceği ile ilgili öngörü sahibi olmalıdır.

Girişimci hedef kitlesini bilmelidir. Yani işini kurduğunda o işin kimlere hitap edebileceğini hesap edip ona göre çalışmalarını yapmalıdır.

Girişimci rakiplerine nasıl fark edeceğini bilmelidir. Kuracağı iş ilk olarak onun fikri olsa da kısa süre sonra ona rakipler de olacaktır.

Nasıl bir iş kuracağını , ürünlerini nasıl pazarlayacağını, reklam çalışmalarını nasıl yapacağını bilir.

Ürünlerini kendisi imal edecekse ürünün tüm özelliklerini, hangi malzemelerin kullanılacağını , hangi ortamda üretileceğini, malzemelerini nereden temin edeceğini bilir.

Girişimci yapacağı işe göre önceden bütçesini belirler. Maliyetlerini en aza indirerek risk durumunu en aza indirmeye çalışır.

girişimci 2

Bir çok insanda değişik iş fikirleri vardır. Bu işlerin çoğusu da çok kazançlı işlerdir. Cesur olmayanlar düşünüp yapamadıkları işin bir süre sonra başkaları tarafından yapıldığını görmektedir. İyi bir girişimci olmak istiyorsanız. İyi fikirler üretin ve fikirlerinizi başkası kapmadan onları hayata geçirin. Elbette ki risk almak kolay bir şey değildir ama risk olmadan iyi bir başarı elde etmek de zordur. Kendinize güvenin ve işinizin patronu olmak için çalışmalara başlayın. Şimdiden bol kazançlar.

 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI