arama


Blogger Olmak Artık Çok Kolay [ ✔️ 8 Adımda Sen de Blogger Ol]

blogger nasıl olunur
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Hümeyra Kaddar Hümeyra Kaddar

Evet, yanlış okumuyorsun blogger olmak artık çok kolay! Bu yazımda özellikle bu konuyu ele aldım çünkü çoğu insanın oturduğu yerden para kazanmaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Hatta sırf yazarlık konusunda yol kat etmek isteyenlerin bile keyifle yapabileceği bloggerlık, yıllar geçtikçe daha da ön plana çıkmaya başladı. O halde lafı çok uzatmadan blogger nedir, nasıl blogger olunur, blogger olarak para nasıl kazanılır, bunlara geçelim.Blogger olmak artık çok kolay

Günümüz teknolojisiyle artık her şey sosyal medya aracılığıyla yürütülmeye başladı. Özellikle de gelişen çağımızın ve yayılan bir virüs hastalığının da olmasından dolayı insanlar evlerinden para kazanmanın yollarını arar oldular. Hatta birçok esnaf sırf müşteri gelmiyor diye dükkanlarını kapatmak zorunda bile kaldılar. Hal böyle olunca da online iş fırsatlarını arar oldular. İşte online iş fırsatlarının en başında da bloggerlar gelmektedir. Peki, blog nedir en başta buna değinelim.

Blog Nedir?

blog

Blog; belirli konularda ve içeriklerde bloggerların yazılar yazdığı sayfaya denir. Belli başlı konuları ele almanın yanında serbest yazılarında yazıldığı sayfalar elbette mevcuttur. Kişinin tamamen yeteneğine kalan blog sayfalarının yanı sıra bazı markaların da içerikleri hakkında yazılar yazdırdığı sayfalar mevcuttur.

Blog sayfaları; kozmetik, yaşam, sağlık, haber ve günümüz konuları gibi birçok farklı alanlarda yazıların bulunduğu sayfalardır. Her markanın kendi blog sayfası olabileceği gibi kişilerde kendi blog sayfasını oluşturarak günümüz konularına göre yazılar yazabilirler.

Çocuklarla aranız iyiyse bu iş fikri tam da size göre: Çocuk Bakıcılığı Yaparak Para Kazanma

Blogger nedir?

Blogger nedir

Blogger; belli konu ve içerikler hakkında yazılar yazan ve yazılarının okunması için çarpıcı etkenlere başvuran kişilere blogger denir.

Bloggeların yazdığı konular yaptıkları işin içeriğine göre değişiklik gösterebilir ama genelde kozmetik, teknoloji, siyaset, moda, yaşam alanları ve yaşam tarzı gibi birçok konuda yazılar yazarak içeriklerini canlı tutan kişilerdir. Genellikle kendilerinden istenen konular hakkında derin bir araştırma yaparlar ve bu şekilde yazacakları konu hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olurlar. Aynı zamanda yazılarını takip etmeleri de bloggerların bir temel görevidir çünkü yazılarını güncel tutmaları yazılarının daha çok okunmasına yardımcı olacaktır.

Pekala, buraya kadar her şey çok güzel değil mi, peki nasıl blogger olunur, blogger olabilmek için nelere ihtiyaç vardır ve bloggerların görevleri nelerdir, bir de gelin bu konulara değinelim.

Youtuber olmayı düşünüyorsan bu yazımız tam sana göre: Youtuber Nasıl Olunur? 10 Adımda Youtube Kanalı Açarak Para Kazanma

8 Adımda Sen de Blogger Ol

Sende blogger ol

Gözüne çarpan cümle belki de hayatını değiştirecektir kim bilir, sonuçta yaptığımız seçimlerle şu an olduğumuz konumlarda bulunuyoruz. Hayatımızı şekillendiriyor ve kendimize yeni şeyler katıyoruz. Belki şu an da yaptığın meslekten sıkılıyorsun ve blogger olmak için araştırmalar yapıyorsun. O halde senin için hazırladığım 8 adımda blogger olma yolculuğumuza geçelim…

Influencer olmak isteyenlere özel yazımız: Influencer Nedir? Influencer’lar Kimlerdir?

1- Ya bir markanın bünyesinde ya da kendi sayfanda blogger ol

Öncelikle buna konuda karar vermen gerekiyor. Çünkü ikisinin de kendi bünyelerinde farklı avantajları var. Elbette tanınan bir marka tarafından tercih edilmek istiyor ve onların sana vermiş olduğu konular hakkında yazılar yazmak istiyor olabilirsin ama kendi sayfanı oluşturabilir ve belirlediğin konular hakkında da yazılar paylaşabilirsin.

2- Kendi sayfanı oluştur

Belirli blog hesapları vardır ve yazılar paylaşmak için kendi bünyelerine bloggerlar aramaktadırlar. Eğer işim hazır olsun ben sadece verilen konuyu yazmak istiyorum diyorsan işte bu fırsat tam da sana göre. Markaların kendi hesaplarında sana verilen konuyu yazabilirsin ama kendi sayfanı oluşturmak istiyorsan da öncelikle bir blog sayfası açmalı ve kendi sayfanın linkini almalısın.

3- Her konuda araştırmalar yap

Asıl mesele de bu zaten, yazını kaliteli araştırmalarınla harmanlayıp kişilerin hizmetine sunman gerekiyor. Sana tavsiye vermek gerekirse en çok aranan konuları bulabilir ve bulduğun konularda yazılar yazabilirsin bu senin daha çok arananlar listesine girmene yardımcı olur. Yazıların ne kadar sana özel olursa o kadar iyidir. Çünkü insanlar farklılık ararlar ve senin de kendi sayfanda okunabilmek için yeteneklerine ihtiyacın olacak. Unutma, herkes yazı yazar ama herkes kaliteli bir yazı yazamaz.

4- Yazılarını görsellerle süsle

Yazılarını görsellerin ile süslemek farkını yansıtacaktır çünkü insanlar artık görsellere daha fazal ilgi duyarlar ve genellikle beğenmedikleri görsellerin yazılarına da önem vermezler. Kendi çekimlerini yapabilirsin ya da hazır fotoğraflar kullanabilirsin bu tamamen senin tercihine kalmış bir olaydır.

5- Her gün, her konu hakkında yazı yaz

Her gün yazı yazmak seni korkutabilir ama eğer gerçekten tanınan bir blogger olmak istiyorsan her gün yazı yazmaya fazlasıyla ihtiyacın olacak. Çünkü ne kadar çok yazarsan o kadar çok arananlar listesinden düşmezsin ama altını çizerek söylüyorum yazdığın yazıları sadece yazmak için yazmamalısın. Aksine kaliteli yazılar çıkarabilmenin peşine düşmelisin.

6- Okuyucu’nun tam olarak ne istediğine hakim ol

Okuyucu bir bloggerdan ne ister, işte asıl soru budur. Okuyucu’nun nasıl bir yazı okumak istediğine odaklanmak yazılarının okuyucuya dokunması için büyük bir fırsattır. Çünkü okuyucunun ne istediğini bilirsen ne yazacağını da bilirsin.

7- Kendine özgü fikirler ortaya koy

Evet asıl mesele de budur. Blogger; oturan ve sadece kelimeleri birleştiren kişi değildir tam aksine araştıran ve araştırmaları ışığında kendi fikirlerini yazıya dökebilen kişidir. Diğerlerine göre farkını ortaya koymalısın ve insanları bu konuda çekebilmelisin.  Çünkü bloggerlar yaptıkları işin özünü iyice kavramalıdırlar aksi halde ne yazacakları konusunda pekte fikir sahibi olamayabilirler. Senin işinde kendine özgü fikirler koyabilmekten geçiyor. Başkasını taklit etmek, başkasının yerine oturmak demektir. Oysa kendi yerini inşaa edebilmeli insan…

8- İçerik üretmek konusunda eğitim al

İçerik üretebilmek için internet üzerinden birçok online eğitime katılabilirsin. Ya da farklı sosyal medya mecralarından videolar izleyebilir ve kendini içerik üretmek konusunda geliştirebilirsin.

Bloggerlarlığa adım atarken bu konulara dikkat etmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde insanların ilgisini çekemeyebilir ve hedef okuyucu kitlesine ulaşamayabilirsin. Bu da demektir ki yeteri kadar para kazanamayabilirsiniz. Para konusu geçmişken Blogger olduktan sonra nasıl para kazanacaksınız, son olarak bu konumuza da değinelim.

Kedi bakıcılığını daha önce duymuş muydunuz, o halde buyrun yazımıza: Kedi Bakıcılığı Yaparak Para Kazanma

Bloggerlar nasıl para kazanır?

bloggerlar nasıl para kazanır

En başta da bahsettiğim gibi bir markanın bloggerlığını yaparak para kazanmak elbette mümkündür. Fakat kendi sayfanızı kurarak Blogger olmayı düşünüyorsanız işte orda işler biraz değişiyor…

👉🏻 Öncelikle okuyucu kitlenizin fazla olması gerekiyor bu da ürettiğiniz içeriklerin kalitesine göre okuyucuyu etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Okuyucu kitlenizi elde ettikten sonra sayfanıza reklam almaya başlayabilirsiniz. Birçok marka tanınmak için blog sayfalarına kendileriyle iş birliği yapmaları için teklifler sunarlar. Size sunulan bu iş tekliflerini kabul edebilir ve markanın size göndermiş olduğu ürünleri inceleyerek bu konu hakkında da yazılar yazabilirsiniz.

👉🏻 Bir diğer olanak ise kendi blog sayfalarında gelişememiş ve okuma kitlesini oluşturamamış kişiler için geçerlidir. Eğer kendi blog sayfanızda yeteri kadar para kazanamıyorsanız başka markaların bünyelerinde bloggerlık yapabilirsiniz.

✅ Evet, yazımızın sonuna geçmeden önce sizlere söylemek istediğim birkaç ufak not var; hayatımızda bazı şeylerin olması için sabırsılanıyoruz ve mantıksız düşünerek büyük adımlar atıyoruz. Ve attığımız o adımların da sancısını çok ağır bedellerle ödeyebiliyoruz. Aslında söylemek istediğim şu; hayatınız sizin yaptığınız seçimlere bağlı. Bir başkasının seçtiği işlerde, ortamlarda hatta en basit örnekle başkasının tercih ettiği bir otobüste olmak sizi hiçbir yere götürmez. Öncelikle kendinizi keşfetmelisiniz. Kendinizi keşfetmek tüm dünyayı keşfetmek demektir, lütfen yatığınız seçimlerde buna dikkat edin…

Evet, artık yazımızın sonuna geldik,  sizlerde blogger olmak istiyorsanız hiç beklemeden hemen başlayın derim çünkü hayat bekleyecek kadar kısa değildir… Hoşça kalın.

Bu yazımıza bakabilir ve kendinizi geliştirmek için daha birçok videodan yararlanabilirsiniz. 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI